Сайт експертних оцінок співробітників Національного банку України. Публікації не є офіційною позицією та рішеннями Національного банку України
Анонс: Експертний круглий стіл «Вплив COVID-19 на монетарну політику центральних банків»
expert_platform.png
Експертна платформа
15.12.2020


Захід відбуватиметься онлайн. У коментарях під трансляцією в Youtube ви можете поставити питання учасникам круглого столу: https://youtu.be/vIOURkcF3j4

2020й рік виявився дуже особливим для монетарної влади всього світу. Центральні банки, що емітують резервні світові валюти, вдалися до післякризового досвіду 2008 року, пропонуючи політику грошового розширення. Так, баланс Федерального резерву США зріс за 11 місяців на 70%, баланси Європейського центрального банку та Банку Англії – більше ніж на 40%. По всьому світові відбувся стрибок обсягу готівки в обігу.

Водночас центробанки не тільки "друкували гроші", але й пропонували широкий спектр інструментів своєї монетарної політики, обираючи консервативну, агресивну чи змішану стратегію своєї реакції на виклики, пов'язані з пандемією коронавірусу.

На Експертному круглому столі, що організований в режимі онлайн Експертною платформою, фахівці обговорять різні аспекти та уроки дій фінансової влади світу у 2020 році, дискутуватимуть щодо перспектив інвестиційної привабливості різних фінансових інструментів як наслідок дій центральних банків. Серед доповідачів – ті, хто знають про внутрішню кухню монетарної політики.

Теми дискусії:

1. Особливості проведення монетарної політики провідними ЦБ світу та вплив на глобальну економіку.

2. Використання центробанками emerging markets традиційних монетарних інструментів: дань консерватизму чи збереження довіри.

3. Аномальні дії окремих центробанків emerging markets: вимушені кроки чи просунутий модерн.

У рамках заходу також передбачена дискусія щодо перспектив інвестиційної привабливості різних фінансових інструментів як наслідок дій центральних банків.

Модератор круглого столу – Андрій Блінов, координатор Експертної платформи.

Сайт експертних оцінок співробітників Національного банку України. Публікації не є офіційною позицією та рішенням Національного банку України